00130gallery näyttelyt/current exhibition

00130Gallery
Korkeavuorenkatu 27 sisapiha
00130 Helsinki Finland

00130Gallery Artists

sini talonen
9.1-27.1.2008

 

Sini Talosen teokset ovat ohuesta kankaasta valmistettuja möhköjä,  jotka liikkuvat ohjelmoidun ajastimen ja puhaltimien avulla.  Tämän sekä valoista ja varjoista rakennetun maailman avulla syntyy tiivistunnelmainen installaatio, jossa sympaattiset möhköt käyvät vuoropuhelua keskenään.  

Teoksissaan Talonen pyrkii tarkastelemaan möhkömäisyyttä. Fyysinen maailma on vain välikappale ja linkki häntä kiinnostavaan ilmiöön, näkymättömään ominaisuuteen, jota Talonen on kokenut kohtaamisissani sekä aineellisten että aineettomien asioiden kanssa. Möhkömäisyys on tietynlainen luonteenominaisuus ja sitä voi vain rajallisesti kuvantaa. Talosen mukaan hänen teoksensa ovat Platonilaisittain tulkiten siis vain yritys toteuttaa möhkömäisyyden ”ideaa”. Työt eivät ole saaneet muotoaan sattumalta, vaan aineellinen konkretisoituminen on kiteytynyt kaksisuuntaisen vuorovaikutusprosessin kautta. Toisaalta Talonen on etsinyt möhköydelle fyysistä konkretiaa hahmottelemalla sen vaikeasti tavoitettavaa aineetonta substanssia ja toisaalta hän on päässyt lähemmäs aineetonta esimerkiksi havaitessaan jossain elottomassa fyysisessä asiassa, kuten kivi polun varrella, että tuossa on juuri sitä - tuo on ihan möhkö. 

Talosen aikaisemmissa teoksissa on ollut olennaisena myös valo ja liike. Ympäristön mukaan tempaaminen ja tilallinen ajattelu ovat tärkeä osa Talosen työskentelyä. Tässä hänen ensimmäisessä yksityisnäyttelyssään on tilan ja teosten välille syntyvään kokonaisuuteen pystytty erityisesti vaikuttamaan.  

Näyttely on osa Sini Talosen taiteen maisterin lopputyötä Taideteolliseen korkeakouluun. Sitä ovat tukeneet Vantaan Ammattikorkeakoulu EVTEK, North Sails ja ebm-papst Oy. 

00130gallery@gmail.com

www.00130gallery.net