exhibition artist
back

00130Gallery
Korkeavuorenkatu 27 sisapiha
00130 Helsinki Finland

00130Gallery Artists

 

Katri Mononen
29.7-10.8.2008

Installaatio Sillävälin kotona muistuttaa asuinhuoneistoa. Siellä on esineitä, jotka kuuluvat kotiympäristöön mutta tunnelmassa on kuitenkin jotain vierasta. Esineiden kokonaisuus ei aivan täydenny kodiksi ja tilassa on jotain ylimääräistä, kotiin kuulumatonta. Jotain painostavaa, mutta satumaista. 

Installaationi ovat vaikuttaneet mm. amerikkalaisen kirjailijan, Charlotte Perkins Gilmanin novelli "The Yellow Wallpaper", Grimmin satu "Tähkäpää" sekä käynti eräässä tietyssä autiotalossa. Perkins Gilmanin novellissa ja Grimmin sadussa esiintyvät installaationi keskeiset materiaalit, tapetti ja hiukset. Kasvaessaan hiukset ovat kauneuden ja elinvoimaisuuden symboli, mutta väärässä paikassa ne muuttuvat joksikin epämiellyttäväksi, liaksi. Perkins Gilmanin novellissa tapetti muuttaa muotoaan ja paljastaa jotain odottamatonta, kuten installaatiossanikin. Autiotalossa pöydällä olevaan kasettiradioon jääneen kasetin nimi oli enteilevästi "Kohtalon kukka". 

Kirjat ovat installaatiossani keskeisessä osassa innoituksen lisäksi myös hyvin konkreettisessa muodossa. Muunnellut kioskikirjat tarjoavat mahdollisuuksia monenlaisten tarinoiden muodostamiseen. Koko installaatio toimiikin risteilevien tarinoiden lavastusmaisena tapahtumapaikkana. 

Näyttely on osa taiteen maisterin lopputyötäni Taideteollisen Korkeakoulun kuvataiteiden maisteriohjelmassa.

 

 

00130gallery@gmail.com

www.00130gallery.net