00130gallery näyttelyt/current exhibition

00130Gallery
Korkeavuorenkatu 27 sisapiha
00130 Helsinki Finland

home

 

Tiloja, tilanteita” 5.8. – 23.8. 2009

Anu Kauhaniemen maalauksia

 
Näyttelysarjani Tiloja, tilanteita toinen osa on esillä 00130Gallery:ssa Helsingissä 5.8. – 23.8. 2009. Avajaisia vietetään tiistai-iltana 4.8. klo 17-19, tervetuloa!

Näyttelyni ensimmäinen osa on avoinna Seinäjoella VarikkoGalleriassa 16.8. saakka.

Viime vuosina olen käsitellyt maalauksissani ihmissuhteita ja erilaisia sosiaalisia tilanteita. Edelleen jatkan tutkimusretkeäni kyseisellä aihealueella. Illanvietot, yhdessäolo, ihmistenväliset kontaktit ja kohtaamiset näyttäytyvät erilaisissa ympäristöissä, arkisten tilanteiden ja tapahtumien keskellä. Maalausteni teemaan liittyvät ihmisten sisäsyntyinen sosiaalisten suhteiden tarve ja niistä koituva ilo; toisaalta kohtaamisen vaikeus ja haasteet. Pohdin ihmissuhteiden väistämätöntä pinnallisuutta ja yksilön erillisyyttä suhteessa toiseen ihmiseen.

Sosiaalisia tilanteita kuvatessani olen sijoittanut henkilöt erilaisiin tiloihin kuten kahviloihin, aulatiloihin, terassin valoon. Arkkitehtuurin rajaama alue tai avautuva näkymä muodostavat tilanteisiin tunnelman ja sävyn. On eri asia istua hämärässä huoneen perällä kuin avonaisessa julkisessa tilassa.


Tiloja ja tilanteita maalatessani huomasin ihmisten ja huoneiden rinnalle nousevan kolmannen aiheen – väliin jäävän tilan. Tyhjät kohdat, jotka jäävät hahmojen, huonekalujen, ovien, aukkojen ja muiden sommitteluelementtien väliin, eivät olleetkaan merkityksettömiä. Niissä välkkyy valo, joka nostaa esiin hahmot ja huoneen muodot sekä rytmittää kuvan pintaa. Loppujen lopuksi, teokseni eivät muodostukaan näkyvistä osasistaan – ihmisistä, rakennetusta ympäristöstä – vaan tyhjästä tilasta ja valosta, joka näyttäytyy kaiken muun välissä.

Näyttelyäni ovat tukeneet Suomen Taideyhdistys (Nuorten taiteilijoiden apuraha) ja Niilo Helanderin säätiö.


Anu Kauhaniemi

anu.kauhaniemi@gmail.com

www.anukauhaniemi.com


 

00130Gallery
Korkeavuorenkatu 27 sisäpiha
00130 Helsinki
Finland
open/avoinna:
tue-fri 12-17 sat-sun 12-16
(suljettu arkipyhinä/closed on midweek holidays)
www.00130gallery.net
00130gallery(at)gmail(dot)com

00130gallery@gmail.com

www.00130gallery.net