exhibition artist
back

00130Gallery
Korkeavuorenkatu 27 sisapiha
00130 Helsinki Finland00130Gallery Artists

 

Laura Kärki 8.10. - 26.10.2008


Kostealla sienellä
Karhealla puolella
vaivasin ihoani liasta eroon.

L.Kärki 2002


laura kärki

Viiimeiset vuodet olen pohtinut teoksissani ja runoissani läheisyyteen ja läsnäoloon liittyviä kysymyksiä. Olen altistanut tajuntakapasiteettini työelämän paineen alle ja tuntenut kiiressä ihokosketuksen olevan tärkeä osa henkistä hyvinvointiamme. Altistaessani itseni kiireelle, koin sen voimakkaan vaikutuksen jopa identiteettin muuttumiseen – sitä muuttuu kireäksi, töykeäksi ja tylyksi kanssaihmisilleen, mutta pahinta on se, että myös läheisilleen. Kiireessä omien tarpeiden tunnistaminen käy mahdottomaksi.  Ihminen laiminlyö itseään ja pahimmillaan omasta näkökulmastani muodostaa instituution kautta maailmakuvansa – ihminen ei näe enää itseään puhtaasti ilman työtä vaan hänen identiteetti muodostuu työn kautta. Läsnäolo minuuden kanssa voi muodostua epänormaaliksi.

Kostealla sienellä, karhealla puolella, vaivasin ihoani liasta eroon runo on syntynyt kiireessä. Lämmin suihku ja muovinen pesusieni voi olla yksinäiselle ihmiselle yksi läheisyyden muoto. Liian suurten paineiden alla inhimillisyys katoaa ja jäljelle jää työ, rahan haaliminen ja ahneus. Installaatiossani korvikkeen kosketuksille muodostaa muoviset pesusienet, peseytyminen ja vesi. Tärkeä osa teosta on veden äänistä koostuva äänimaailma. 

Lokakuussa 2007 esittelin Kanneltalon galleriassa, installaation Kiire kosketuksien välissä, joka koostui 400 kerätystä puuhenkarista 4.5 metrin korkeudella. 00130Galleryn installaatio Kostealla sienellä, karhealla puolella, vaivasin ihoani liasta eroon on Kanneltalon Gallerian näyttelyn seuraava aste. Kosketuksia tai ajan antamista on hektisessä elämänrymissämme liian vähän. 

Näyttely on ennen 00130Galleryä esillä Galleria Rajatilassa Tampereella 23.8. - 14.9.2008.Diorivedet
Cliniqkuorinta
Garnierkiinteytys
Herbinahiukset
Kaneboripset
Revlonkynnet

Lapsuuden
saunassa

SunLight -saippualla
Rehellinen
Puhdas

L.Kärki 2004

www.laurakärki.com

00130gallery@gmail.com

www.00130gallery.net