00130gallery exhibition artist
back

00130Gallery
Korkeavuorenkatu 27 sisapiha
00130 Helsinki Finland00130Gallery Artists

Annu Kapulainen
26.11-14.12.2008

 

Annu Kapulainen "Matkapäiväkirja"
piirustuksia ja maalauksia


Näyttelyni jakautuu kahteen osioon – Matkapäiväkirja-nimiseen piirrosinstallaatioon sekä öljy- ja sekatekniikkamaalauksiin.

Matkapäiväkirja-installaationi lähtökohtana on ollut viime kesinä Pariisissa viettämäni ajat. Mieleeni jääneistä kuvista ja matkapäiväkirjoihini kirjoittamistani teksteistä syntyneet ideat olen siirtänyt kankaalle. Olen kuvannut Pariisin ajallisesti ja kulttuurillisesti kiehtovaa monikerroksellisuutta omien kokemusteni ja vaikutelmieni kautta. Matkapäiväkirjan ”sivuille” on päässyt sekä veistoksia Louvresta että Pariisin katutaidetta ja kaikkea siltä väliltä. Mercuriuksen siivekkäät jalat suojelevat matkaajaa, joka uinuu neljän arkin omakuvassa unen ja todellisuuden rajamaastossa.

Näyttelyn maalausosiossa Pariisi-teema toistuu esine- ja kasvokuvien kautta. Lisäksi olen sijoittanut näyttelyyni kaksi Moskova-aiheista maalausta. Nämä työt viittaavat Saatana saapuu Moskovaan-romaanin Annushka-hahmon kautta henkilökohtaisesti omaan elämääni ja Moskovassa viettämääni aikaan. Ne liittyvät toisiin matkoihini – matkoihini itään.

Osa näyttelyn maalauksista on ollut esillä Cité des Arts-residenssin
galleriassa Pariisissa vuonna 2007 ja osa Moskovassa kansainvälisessä
nuorten taiteilijoiden biennaalissa vuonna 2008.
.

00130gallery@gmail.com

www.00130gallery.net