exhibition artist
back

00130Gallery
Korkeavuorenkatu 27 sisapiha
00130 Helsinki Finland


00130Gallery Artists

 

Marja Eerola
7.6-25.6.2006

Esillä oleva näyttely on osa taiteen maisterin lopputyötäni Taideteollisesta korkeakoulusta. Näyttely koostuu kokoelmasta maalauksiani sarjasta ”Muistiinpanoja arjesta”, vuosilta 2005 ja 2006.
Olen tutkinut teoksissani arjen ja pyhän käsitteitä, niiden esiintymistä rintarinnan jokapäiväisessä elämässä. Pyrin kuvaamaan rutiinien ja tuttujen asioiden välissä ilmeneviä pyhän kokemuksia, hetkiä, esineitä, ihmisiä, joiden kautta arki saavuttaa jotain enemmän, kuin jokapäiväisen tavallisen olomuotonsa. Teosteni aihemaailma kumpuaa arjen kohtauksista, tapahtumista ja ihmisistä, lähellä olevista asioista, jotka ovat koskettaneet tai pysäyttäneet. Ennen kaikkea arjen keskellä ilmenevät pienet pyhän kokemukset, kirkkaat pysähdyksen hetket, ovat esillä aihevalinnoissani. Minua viehättää ajatus tavallisen arkinäkymän ja pyhän kokemuksen tuomisesta samaan kuvaan. Pyrin myös kuvaamaan aiheita, jotka ovat joko niin vaatimattomia, tai niin jokapäiväisiä ja tuttuja, että ne jäävät helposti huomaamatta. Vakavuus ja huumori ovat kumpikin tärkeitä tekijöitä tavassani työskennellä ja kuvata, tarvitsen molempia osapuolia. Ajattelen, että mikään aihe ei ole liian pieni tai vaatimaton.
Tekniikkana käytän vesivärimaalausta, kollaasia ja ompelua. Työstän paperia eri tavoin, käytän töissäni mm. neulanreikiä, rei’itintä, ompelujälkeä, ja arjen konkreettisia asioita, joita ovat esimerkiksi sanomalehdet, kankaat, napit, postimerkit, servietit, jne. Pyrin teoksiin, joissa eri materiaalit muodostavat yhdessä toimivan kokonaisuuden, realismi ja abstraktit elementit kulkevat rinnakkain.

 

00130gallery@gmail.com

www.00130gallery.net